Ostrokyslá polievka

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Ostrokyslá polievka

Potrebujeme:

  • 150 g tofu alebo kuracieho mäsa
  • 1 mrkvu
  • 200 g hríbov (judášovo ucho alebo šampňióny)
  • sójové klíčky
  • 3 lyžičky Solamylu na zahustenie
  • 1 lyžicu sójovej omáčky
  • 1 vajce
  • 2 čili papričky
  • 1,5 l kuracieho vývaru
  • ocot na dochutenie

Postup:

  1. Očistenú mrkvu, hríby a sójové klíčky nakrájame nadrobno a pridáme k vývaru, ktorý ochutíme soľou alebo vegetou. Zeleninu varíme s tofu nakrájaným na malé kocky alebo kuracím mäsom nakrájaným na kúsky. Varíme asi 10 minút.
  2. Do vývaru pridáme očistené čili papričky zbavené zrniek, ocot a sójovú omáčku, ktorá nám polievku zafarbí dohneda. Do 100 ml studenej vody pridáme Solamyl, rozmiešame a vlejeme do vriacej polievky. Necháme krátko variť a odstavíme z ohňa.
  3. Pred koncom varenia pridáme rozšľahané vajce. Porciu polievky ozdobíme pokrájaným pórom.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Ostrokyslá polievka