Osúchy s klobásou zo zemiakového kysnutého cesta

Chuťmeter:
 
15 kusov
 
Osúchy s pikantnou klobásou zo zemiakového kysnutého cesta

Potrebujeme:

Na kvások:

  • 1 kocku droždia
  • 1 lyžičku kryštálového cukru
  • 1 lyžicu múky
  • 100 ml vlažného mlieka

Na cesto:

  • 200 g hrubej múky
  • 200 g polohrubej múky
  • 175 g uvarených zemiakov
  • 2 lyžičky soli
  • 1 vajce
  • 75 ml oleja
  • 150 g uvarenej pikantnej klobásy
  • 1 lyžicu rozpustenej masti na potretie

Postup:

  1. Z droždia, cukru, múky a mlieka pripravíme kvások.
  2. Na doske zmiešame hrubú a polohrubú múku, pridáme najemno postrúhané zemiaky, soľ, vajce, olej, vlažné mlieko a vykysnutý kvások. Vypracujeme cesto, do ktorého nakoniec zapracujeme na malé kocky pokrájanú klobásu. Cesto zakryjeme utierkou a dáme na teplé miesto kysnúť.
  3. Rúru vyhrejeme na 200 °C. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a vykrojíme kolieska s priemerom 10 cm. Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Na plechu necháme ešte 10 minút kysnúť, potom vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 12 minút. Po upečení osúchy pomastíme masťou.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Osúchy s klobásou zo zemiakového kysnutého cesta