Papriky plnené bulgurom s avokádovou omáčkou: Hlavne dobre dochutiť a nespáliť

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Papriky plnené bulgurom s avokádovou omáčkou

Potrebujeme:

Na papriky:

  • 4 väčšie papriky
  • 1 hrnček (asi 220-250 ml) bulguru
  • za hrsť hrozienok, mandlí a nasekaných lístkov mäty
  • 3 jarné cibuľky
  • 100 g fety alebo balkánského syra
  • soľ, mleté čierne korenie

Na omáčku:

  • 1 zrelé avokádo
  • 1 strúčik cesnaku
  • šťavu z polovice citróna
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Bulgur pripravte podľa návodu na obale. Potom ho premiešajte s hrozienkami, nasekanými mandľami, mätou, nakrájanou jarnou cibuľkou a so syrom, pokrájaným na kocky. Dochuťte soľou a korením.
  2. Rúru vyhrejte na 180 °C. Paprikám odrežte vŕšky a odstráňte jadrovníky aj so zrniečkami. Dôkladne ich umyte a osušte. Naplňte pripravenou bulgurovou plnkou, priklopte odrezaným vrškami a poukladajte do zapekacej misy. Vo vyhriatej rúre pečte 25 - 30 minút. Pozor, aby sa papriky príliš nespálili.
  3. Na omáčku rozmixujte avokádovú dužinu s cesnakom, citrónovou šťavou, so soľou a s korením. Podľa potreby rozrieďte trochou vody. Papriky podávajte s avokádovou omáčkou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Papriky plnené bulgurom s avokádovou omáčkou: Hlavne dobre dochutiť a nespáliť
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská