Paradajkové cestoviny s artičokmi: Dozdobte uvarenými pásikmi cukety

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
S: Paradajkové cestoviny s artičokmi

Potrebujeme:

  • 300 g cestovín
  • 1 konzerva lúpaných paradajok
  • 1 cibuľa
  • 1 menšia cuketa
  • 1 čili paprička
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • sušené oregano
  • 100 g artičokových srdiečok
  • celé čierne korenie
  • trocha zeleninového vývaru
  • 1 lyžica strúhaného parmezánu

Postup:

  1. Cestoviny uvarené v osolenej vode sceďte a odložte na teplé miesto. Na oleji opečte nadrobno nakrájanú cibuľu s čili papričkou. Pridajte lúpané paradajky z konzervy, celé čierne korenie, ochuťte mletým korením, sušeným oreganom, premiešajte, podlejte malým množstvom vývaru a na miernom plameni pár minút poduste.
  2. Prisypte strúhaný parmezán, premiešajte a pridajte uvarené cestoviny. Väčšiu časť cukety pokrájajte na malé kocky a spolu s plátkami cesnaku opečte v menšej panvici na troche oleja. Primiešajte k cestovinám spolu s artičokovými srdiečkami.
  3. Zvyšnú cuketu nakrájajte na tenké pásiky a povarte v osolenej vode. Ochutené cestoviny dajte na tanier, dozdobte šalátom a uvarenými pásikmi cukety.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Paradajkové cestoviny s artičokmi: Dozdobte uvarenými pásikmi cukety
Blanka Nemčeková