Neviete, čo k mäsu? Urobte si diétny paštrnákový šalát

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
J3: Paštrnákový šalát k mäsu

Potrebujeme:

  • pol pomela (alebo ružového grapefruitu)
  • 6 paštrnákov
  • 1 mučenka
  • 1 karambola (exotické ovocie zoženiete bežne v supermarketoch)
  • čerstvá petržlenová vňať
  • pečené alebo grilované mäso na podávanie (šalát chutí aj bez neho)

Na zálievku:

  • 2 lyžice bieleho vínneho octu
  • 2 lyžičky medu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • trochu šťavy z pomela
  • soľ, čerstvo mleté čierne korenie

Postup:

  1. Pomelo ošúpte a zbavte ho aj bielej šupky vnútri. Potom z jednotlivých dielikov odstráňte tenkú šupku a nakrájajte ich na menšie kúsky. Zo zvyšku pomela vytlačte šťavu.
  2. Paštrnáky očistite, umyte a škrabkou na zemiaky nakrájajte na pásiky. Mučenku prekrojte na polovicu a vyberte zrnká, karambolu umyte a nakrájate na tenké plátky. Petržlenovú vňať nakrájajte na hrubo.
  3. V miske zmiešajte ocot, med, olej, soľ a korenie. Pridajte trochu šťavy z pomela.
  4. Vo väčšej mise zmiešajte plátky paštrnáka s kúskami pomela, so zrnkami z mučenky, s plátkami karamboly a petržlenovou vňaťou. Polejte zálievkou a podávajte k pečenému alebo ku grilovanému kuraciemu či bravčovému mäsu, alebo aj k steaku.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Neviete, čo k mäsu? Urobte si diétny paštrnákový šalát
Dobroslava Brunovská