Pečené kurča na citrónoch? Tú exotickú plnku nezabudnite potom odstrániť

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Pečené kurča na citrónoch

Potrebujeme:

  • 1 kurča
  • 3 lyžice oleja Raciol s bazalkou
  • 2 citróny
  • 1 hlávka cesnaku
  • 30 g bazalky
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Kurča osolíme, okoreníme, potrieme olejom a dáme do pekáča. Do vnútra kurčaťa vložíme 1 citrón prekrojený na polovicu a druhý citrón nakrájame na mesiačiky a spolu s hlávkou cesnaku prekrojenou na polovicu pridáme do pekáča.
  2. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C prikryté alobalom asi 30 minút. Potom alobal odstránime a pečieme ešte ďalších 30 minúť do zlatista.
  3. Asi 5 minút pred dopečením kurča potrieme nasekanou bazalkou zmiešanou s bazalkový olejom. Pred podávaním citróny vyberieme. Podávame so šalátom a zemiakovou kašou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Pečené kurča na citrónoch? Tú exotickú plnku nezabudnite potom odstrániť
ma
db