Nešpekulujte nad jedlom: Pečené zemiaky so syrom a slaninkou máte hneď

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
J6: Pečené zemiaky so syrom a slaninkou

Potrebujeme:

  • 5 – 10 väčších nových zemiakov
  • maslo
  • 100 g syra
  • 200 g bryndze
  • kyslá smotana alebo jogurt na zriedenie 
  • mladá cibuľka
  • údená slanina
  • soľ
  • olivový olej

Postup:

  1. Vydrhnuté a umyté zemiaky pokrájajte tak, že do každého z nich urobíte ostrým nožom tesne vedľa seba mnoho zárezov – zemiak však neprekrojte.
  2. Zemiaky poukladajte tesne vedľa do zapekacej formy, bohato ich potrite olejom a do niekoľkých zárezov na každom zemiaku vložte malý kúsok masla.
  3. Osoľte a pečte na 200 °C 30 – 45 minút, podľa veľkosti zemiakov. Tesne pred skončením pečenia ich posypte trochou nastrúhaného syra a nechajte v rúre zapiecť.
  4. Zemiaky podávajte s bryndzou zmiešanou s kyslou smotanou alebo jogurtom, mladou cibuľkou a s vypečenými chrumkavými kúskami údenej slaniny.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Nešpekulujte nad jedlom: Pečené zemiaky so syrom a slaninkou máte hneď
Ľuboš Mego
Spracovala: Dobroslava Brunovská