Pečený karfiol so šalviou: Jeden vám bude bohato stačiť

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
J10: Pečený karfiol so šalviou

Potrebujeme:

  • 1 veľký karfiol
  • pečené zemiaky na cibuľke ako príloha

Prvá omáčka:

  • pol lyžičky mletej papriky
  • 1 lyžica gomashio (zmes praženého sezamu, ľanových semienok a morskej soli zoženiete už aj v supermarkete)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička horčicových semienok
  • štipka rímskej rasce
  •  2 lyžice olivového oleja

Druhá omáčka:

  • 2-3 lyžičky sladkej pasty miso (japonská pasta z fermentovanej sóje a ryže alebo obilnín, kúpite ju v supermakete)
  • 2 lyžice čerstvého nasekaného koriandra
  •  1 lyžička olivového oleja
  • 1 lyžička citrónovej šťavy

Postup:

  1. Karfiol zbavte listov a spodok odrežte tak, aby vedel stáť na plechu. Ponorte ho celý do hrnca s vodou a varte do polomäkka asi 15 minút.
  2.  Zatiaľ pripravte omáčku na prvé potretie: Všetky ingrediencie dôkladne premiešajte s olejom. Uvarený karfiol (odkvapkaný) položte na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrite ho po celej ploche omáčkou a pečte asi 40 minút pri teplote 200 °C.
  3. Urobte druhú omáčku: Opäť len dobre premiešajte všetky suroviny. Vyberte karfiol, potrite ho druhou omáčkou a dajte dopiecť do zlatista na 10 minút. Podávajte napríklad so zemiakmi na cibuľke.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Pečený karfiol so šalviou: Jeden vám bude bohato stačiť
Katarína Brunovská