Pečený losos s citrónom: Rybičku znova utopte, tentoraz v jogurtovom dipe

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
J8: Pečený losos s citróni a jogurtový dipom

Potrebujeme:

  • 1 kg filiet z lososa v celku s kožou
  • 1 chemicky neošetrený citrón
  • maslo
  • viazanička čerstvých byliniek
  • soľ, čierne korenie

Na jogurtový dip:

  • 1 biely smotanový jogurt
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  • Lososa umyte a osušte kuchynskou utierkou. Z hornej strany ostrým nožom urobte štvorcentimetrové zárezy.
  • Do každého zárezu vložte mesiačik citróna a malý plátok masla.
  • Filetu osoľte a okoreňte, posypte čerstvo nakrájanými bylinkami.
  • Z alobalu pripravte dve vrstvy a kraje pozahýbajte smerom dovnútra tak, aby ste vytvorili vaničku s výškou okrajov asi dva centimetre.
  • Do pripravenej vaničky vložte filetu a dajte piecť na mriežku nad pahrebu. Lososa ešte prikryte jednou vrstvou alobalu.
  • Kým sa losos pečie, pripravte dip zmiešaním všetkých ingrediencií.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Pečený losos s citrónom: Rybičku znova utopte, tentoraz v jogurtovom dipe
Dobré jedlo