Pikantná kapustnica od babičky: Takúto ste nejedli ani na Vianoce!

Chuťmeter:
 
5 porcií
 
J12: Pikantná kapustnica od babičky

Potrebujeme:

  • 2 väčšie cibule
  • 500 g bravčového mäsa (pliecko, krkovička)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • štipka muškátového orieška
  • 1 a pol lyžice mletej sladkej červenej papriky
  • 100 g sušených dubákov (alebo suchohríbov)
  • 1 kg kvasenej kapusty
  • 2 bobkové listy
  • 2 nožičky suchej čabianskej klobásy
  • 2,5 l mäsového vývaru
  • 1 malá čili paprička
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 1 lyžica bravčovej masti
  • chlieb ako príloha

Postup:

  1. Vo väčšom hrnci rozohrejte masť a opečte na nej očistenú a nakrájanú cibuľu. Pridajte umyté mäso nakrájané na kocky, prelisovaný cesnak, štipku muškátového orieška a na miernom ohni duste prikryté asi 30 minút, kým mäso nezmäkne.
  2. Ochuťte mletou paprikou a pridajte vopred namočené huby. Aspoň 10 minút opekajte, potom pridajte kapustu, bobkový list, nakrájanú klobásu a zalejte horúcim vývarom. Premiešajte a varte ešte 20-30 minút. Tesne pred dovarením pridajte nakrájanú dužinu čili papričky podľa chuti. Servírujte s čerstvým chlebom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Pikantná kapustnica od babičky: Takúto ste nejedli ani na Vianoce!
Blanka Nemčeková