Pikantná nátierka z grilovaných farebných paprík: Chlebíky, ktoré neodmietnete

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
J4: Pikantná nátierka z grilovaných farebných paprík

Potrebujeme:

  • 3-4 farebné papriky (červená, zelená, žltá)
  • olivový olej
  • 1 cibuľa
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 1-2 čili papričky (podľa chuti)
  • pažítka
  • 1 lyžica masla alebo krémového syra
  • soľ, mleté čierne korenie
  • nasekaná pažítka na ozdobu
  • 4 krajce opečeného kváskového chleba

Postup:

  1. Papriky umyte, osušte a položte na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložte do rúry vyhriatej na 200 °C a pečte asi 20 minút. Keď začne šupka paprík černieť, vyberte ich a nechajte vychladnúť.
  2. V panvici na malom množstve olivového oleja opečte nakrájanú cibuľu, pridajte prelisovaný cesnak a nasekanú čili papričku bez zrniečok. Ku koncu vmiešajte 1 lyžicu nasekanej pažítky.
  3. Vychladnuté papriky zbavte čiernej šupky, vložte do mixéra, pridajte udusenú cibuľu s cesnakom a čili, zjemnite maslom, osoľte, okoreňte a dohladka rozmixujte. Nátierku nahrubo natrite na opečené krajce kváskového chleba a ozdobte pažítkou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Pikantná nátierka z grilovaných farebných paprík: Chlebíky, ktoré neodmietnete
Blanka Nemčeková