Pikantné zemiaky s bravčovým mäsom: Použite tie najväčšie kruple

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Pikantné zemiaky s bravčovým mäsom

Potrebujeme:

  • 500 g väčších zemiakov
  • soľ
  • mletú rascu
  • mleté čierne korenie
  • grilovacie korenie
  • sójovú omáčku
  • olej
  • sušený cesnak
  • korenie na zemiaky
  • 4 plátky bravčového mäsa
  • chren
  • rukolu

Postup:

  1. Zemiaky aj so šupkou umyte, dobre osušte a pokrájajte. Z oleja, soli, mletej rasce, sušeného cesnaku a korenia na zemiaky pripravte marinádu a polejte ňou zemiaky.
  2. Dobre premiešajte a rozložte do zapekacej misy. Dajte do rúry vyhriatej na 180 °C a zapečte. 3
  3. Plátky mäsa osoľte, okoreňte, pokvapkajte sójovou omáčkou a posypte grilovacím korením. Pomaly opekajte v panvici na oleji.
  4. Opečené mäso podávajte so zapečenými zemiakmi, dozdobte rukolou a posypte strúhaným chrenom.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo