Plnená mäsová roláda

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Plnená mäsová roláda

Potrebujeme:

  • 800 g bravčového stehna
  • 150 g prerastenej slaniny (tirolský bok)
  • 1 cibuľa
  • 150 g morčacej pečene
  • 2 vajcia
  • strapec cherry paradajok
  • olej
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup:

  1. Umyté a osušené bravčové stehno rozklepeme na veľký plát. Osolíme a okoreníme.
  2. Slaninu pokrájame na malé kocky a opražíme na panvici. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a umyté osušené pečienky. Podusíme domäkka. Nakoniec pridáme vyšľahané vajcia. Zmes dobre premiešame a potom rozložíme na plát mäsa.
  3. Rúru vyhrejeme na 200 °C. Mäso opatrne zrolujeme a pevne previažeme niťou. Roládu opečieme zo všetkých strán na rozohriatom oleji a preložíme na vymastený pekáč. Okolo mäsa rozložíme cherry paradajky a pokvapkáme olejom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 50 minút. Počas pečenia mäso podlievame. Podávame s opekanými zemiakmi.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Plnená mäsová roláda