Aj v kríze bude chutiť plnená fašírková roláda

Chuťmeter:
 
5 porcií
 
Plnené fašírková roláda

Potrebujeme:

  • 500 g zmesi mletého bravčového a hovädzieho mäsa
  • 1 starší rožok
  • 150 ml vlažného mlieka
  • 1 vajce
  • 1 cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžičku grilovacieho korenia
  • 1 lyžičku drvenej rasce
  • 3 uvarené vajcia
  • 2 kyslé uhorky
  • plátok sterilizovanej kapie
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olej

Postup:

  1. Zmes mletého mäsa dajte do väčšej hlbšej misy. Pridajte pokrájaný rožok rozmočený v mlieku, vajce, najemno posekanú očistenú cibuľu, ošúpaný a prelisovaný cesnak. Zmes ochuťte grilovacím korením, rascou, soľou a čerstvo pomletým čiernym korením. Rukou zmes dobre premiešajte a nechajte aspoň hodinu postáť v chlade.
  2. Potravinársku fóliu jemne potrite olejom, rozložte na ňu mäsovú zmes v hrúbke do 1 cm a v rozmere približne 40 x 30 cm. Do prvej tretiny položte za sebou celé olúpané uvarené vajcia, uhorky pokrájané na plátky a menšie plátky kapie. Roládu zaviňte tak, že fóliu nadvihnete a súčasne zatočíte roládu. Medzitým ju jemne pritláčajte a formujte. Boky dobre zatlačte.
  3.  Roládu opatrne preložte na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkajte olejom a vložte do rúry vyhriatej na 200 °C piecť na 65 minút. Na hrubšie plátky ju nakrájajte až po vychladnutí.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Aj v kríze bude chutiť plnená fašírková roláda
Redakcia