Plnené papriky môžu vyzerať aj inak: Farebnejšie s bylinkovým syrom

Chuťmeter:
 
2 porcie
 
Farebné papriky s bylinkovým syrom

Potrebujeme:

  • 2 mäsité červené papriky
  • 1 mäsitú žltú alebo oranžovú papriku
  • olivový olej s cesnakovou príchuťou
  • 100 g slaného balkánskeho syra
  • 50 g čerstvého syra german white
  • 1 lyžicu čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 lyžicu čerstvého nasekaného kôpru
  • 1 lyžica čerstvej koriandrovej vňate
  • 1 lyžicu pažítky
  • mleté černe korenie
  • 1 lyžicu citrónovej šťavy
  • 50 g opečných píniových orieškov

Postup:

  1. Papriky umyjeme, pozdĺžne prekrojíme a vyberieme jadierka. Reznou stranou nadol ich položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme olivovým olejom s cesnakovou príchuťou. V rúre vyhriatej na 210 °C pečieme 10 minút.
  2. Balkánsky a čerstvý syr rozmrvíme v miske. Ochutíme mletým korením, citrónovou šťavou, 2 lyžičkami olivového oleja s cesnakovou príchuťou, nasekanými bylinkami a zľahka premiešame.
  3. Zmesou naplníme predpečené papriky a vložíme zapiecť do rúry na 10 minút. Pred podávaním posypeme opečenými píniovými orieškami.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Plnené papriky môžu vyzerať aj inak: Farebnejšie s bylinkovým syrom
ma
db