Plnený sendvič pre celú rodinu: Rozrežte a rýchlo jedzte

01
Chuťmeter:
 
8 porcií
 
J4: Plnený sendvič

Potrebujeme:

  • 1 sendvič
  • 1 červená paprika
  • 1 žltá paprika
  • 3 vajcia (uvarené na tvrdo)
  • 150 g hrášku
  • 150 g kukurice
  • 6 lyžíc nátierkového masla
  • 4 lyžice majonézy
  • 6 lyžíc topeného syra
  • soľ, mleté čierne korenie
  • dijonská horčica
  • plátková šunka (podľa vlastného výberu)

Postup:

  1. Sendvič prekrojte na polovicu. Z každej polovice vydlabte vnútro, aby hrúbka okrajov bola minimálne 1,5 cm. Vnútro pomrvte a neskôr primiešajte do plnky.
  2. Pripravte plnku: Obe farebné papriky nakrájajte na malé kocky, rovnako uvarené vajcia a dajte do misy. Pridajte hrášok a kukuricu, nátierkové maslo, majonézu, topený syr a vnútro zo sendviča. Dôkladne premiešajte a dochuťte soľou a korením.
  3. Vydlabaný sendvič potrite tenkou vrstvou horčice a vyložte plátkami šunky. Postupne do sendviča pridávajte plnku, s každou várkou sendvičom zľahka potraste, aby plnka prirodzene „sadla“. 
  4. Naplnený sendvič zabaľte do fólie a dajte do chladničky minimálne na 4 hodiny, aby plnka stuhla. Pred podávaním krájajte na hrubšie plátky.

Michal Konrád, šéfkuchár, Fou Zoo Bratislava
Na sviatočnom stole u nás nesmie chýbať plnený sendvič, údená a varená krkovička s domácim nakladaným chrenom a varené vajíčka. Mama na obed tradične pripravuje chrenovú omáčku so zemiakovými knedličkami a ako dezert tvarohovú štrúdľu s hrozienkami a jablkovú so škoricou.

 

Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Plnený sendvič pre celú rodinu: Rozrežte a rýchlo jedzte
Ľuboš Mego
spracovala: Dobroslava Brunovská