Plnený zajac na kyslej kapuste: Veľa bielkovín a kyslých vitamínov proti vírusom

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
J5: Plnený zajac na kyslej kapuste

Potrebujeme:

  • 1 zajac
  • 500 g kyslej kapusty
  • soľ
  • bravčová masť

Na plnku:

  • 7 rožkov
  •  4 vajcia
  • 150 ml mlieka
  • 100 g masla
  • 300 g mletého mäsa (bravčového pliecka)
  • soľ, mleté čierne korenie
  • petržlenová vňať

Na prílohu:

  • 1,5 kg zemiakov
  • 500 g kyslej kapusty
  • 150 g slaniny
  • 1 cibuľa
  • mletá červená paprika
  • chlieb

Postup:

  1. Umytého zajaca jemne nasoľte a potrite bravčovou masťou.
  2. Urobte plnku: Nakrájané rožky zalejte rozšľahanými vajcami, vlažným mliekom a rozpusteným maslom. Vmiešajte pomleté mäso, osoľte, okoreňte. Nakoniec pridajte nasekanú petržlenovú vňať a dobre premiešajte.
  3. Zajaca naplňte plnkou a nechajte odležať 2-3 hodiny. Na vymastený plech rozložte kyslú kapustu a položte na ňu zajaca. Pečte pri teplote 180 °C asi 70 minút.
  4. Pripravte prílohu: Nakrájané zemiaky dajte variť s kyslou kapustou. Na panvici zatiaľ opražte nakrájanú slaninku. Ku koncu k nej pridajte nakrájanú cibuľu a trochu mletej červenej papriky. Restujte dosklovita. Do uvarených zemiakov s kapustou vmiešajte opečenú slaninku s cibuľou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Plnený zajac na kyslej kapuste: Veľa bielkovín a kyslých vitamínov proti vírusom
Katarína Brunovská