Po sedliacky: Mleté hovädzie mäso s fazuľou

01
Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Po sedliacky: Mleté hovädzie mäso s fazuľou

Potrebujeme:

  • 250 g suchej farebnej fazule
  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 údená klobása
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice paprikovej nátierky
  • 1 lyžica sladkej paprikovej pasty
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • mäsový vývar
  • 2 bobkové listy
  • mletá sladká červená paprika
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • olej

Postup:

  1. Fazuľu namočíme ráno do studenej vody, aspoň 6 hodín pred varením. Potom ju prepláchneme, zalejeme vodou a uvaríme takmer domäkka.
  2. Mleté hovädzie mäso osolíme, okoreníme a posypeme mletou sladkou paprikou.
  3. V širšom hrnci na oleji speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme ochutené hovädzie mäso a za stáleho miešania opekáme asi 10 minút.
  4. Podlejeme vývarom, pridáme paprikovú nátierku a pastu, paradajkový pretlak, bobkové listy, scedenú uvarenú fazuľu, klobásu pokrájanú na kolieska a spolu uvaríme domäkka. Počas varenia občas premiešame a podľa potreby dolejeme mäsový vývar.
  5. Mleté mäso s fazuľou na tanieri ozdobíme petržlenovou vňaťou, podávame s tmavým chlebom.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Po sedliacky: Mleté hovädzie mäso s fazuľou