Pochutíte si: Paštrnákové hranolčeky s orechovo-jogurtovým dipom
06.02.2017
Chuťmeter:
Paštrnákové hranolčeky s orechovo-jogurtovým dipom
Potrebujeme:
- 2-3 lyžice olivového oleja
- soľ
- mleté čierne korenie
Dip:
- 150 g jadier vlašských orechov
- 150 g bieleho nízkotučného jogurtu
- za hrsť nasekanej petržlenovej vňate
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup:
- Paštrnák nakrájajte na hranolčeky. Pokvapkajte olejom, ochuťte soľou a korením. Dobre premiešajte. Zapnite rúru a vyhrejte na 200 stupňov Celzia.
- Na plech dajte papier na pečenie a rovnomerne po celej ploche rozložte ochutené paštrnákové hranolčeky. Vložte do vyhriatej rúry a pečte 25 až 30 minút.
- Dip: Orechy zľahka opečte na suchej panvici, aby sa uvoľnila ich aróma. Vložte ich do mixéra, pridajte jogurt, petržlenovú vňať, soľ a korenie. Vymixujte na jemnú hmotu, podľa chuti prisoľte. Hranolčeky podávajte teplé s orechovým dipom.
Autor: BÁJEČNÁ ŽENA/ Blanka NEMČEKOVÁ
Súvisiace kategórie: