Pochutíte si: Paštrnákové hranolčeky s orechovo-jogurtovým dipom

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Paštrnákové hranolčeky s orechovo-jogurtovým dipom

Potrebujeme:

  • 2-3 lyžice olivového oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Dip:

  • 150 g jadier vlašských orechov
  • 150 g bieleho nízkotučného jogurtu
  • za hrsť nasekanej petržlenovej vňate
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

  1. Paštrnák nakrájajte na hranolčeky. Pokvapkajte olejom, ochuťte soľou a korením. Dobre premiešajte. Zapnite rúru a vyhrejte na 200 stupňov Celzia.
  2. Na plech dajte papier na pečenie a rovnomerne po celej ploche rozložte ochutené paštrnákové hranolčeky. Vložte do vyhriatej rúry a pečte 25 až 30 minút.
  3. Dip: Orechy zľahka opečte na suchej panvici, aby sa uvoľnila ich aróma. Vložte ich do mixéra, pridajte jogurt, petržlenovú vňať, soľ a korenie. Vymixujte na jemnú hmotu, podľa chuti prisoľte. Hranolčeky podávajte teplé s orechovým dipom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Pochutíte si: Paštrnákové hranolčeky s orechovo-jogurtovým dipom
BÁJEČNÁ ŽENA/ Blanka NEMČEKOVÁ