Podávajte s toustami: Paštéta z tofu nielen pre vegetariánov

Chuťmeter:
 
 
Podávajte s toustami: Paštéta z tofu nielen pre vegetariánov

Budete potrebovať:

  • 400 g bieleho tofu
  • 200 g údeného tofu
  • 2 veľké cibule
  • 2 lyžice oleja
  • 1 plechovka cíceru aj s nálevom (400 g)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • vetvička tymianu
  • soľ
  • 4 lyžice Hellmann's Majolenky Starej mamy

Koreniny: štipka sušeného zázvoru, štipka majoránu, štipka muškátového kvetu, mletý kmín, čierne korenie

Postup:

  1. Vo väčšej panvici necháme na oleji pomaly orestovať najemno nakrájanú cibuľu, až získa zlatohnedú farbu.
  2. Potom pridáme pretlačený cesnak a  tymian a len krátko (max. 1 minútu) opečieme.
  3. Vložíme rozdrvené biele aj údené tofu a opečieme ich do zlatista. Podlejeme 2 dcl vody,privedieme do varu a vypneme. Hmota by mala byť vláčna. Necháme vychladnúť.
  4. Zmiešame s cícerom aj s nálevom a majolenkou. Ponorným mixérom alebo robotom zmes vymixujeme dohladka. Pastu dochutíme soľou a  koreninami.
  5. Podávame s chlebovými toustami.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Podávajte s toustami: Paštéta z tofu nielen pre vegetariánov
idobrejedlo.sk