Pohánkový tart s červenou repou: Chrumkavá slaninka a rozprávkové cestíčko

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Pohánkový tart s červenou repou a slaninou

Potrebujeme:

  • 150 g hladkej pohánkovej múky
  • 75 g studeného masla
  • 1 vajce
  • 100 g prerastenej slaniny
  • 2 malé červené repy
  • 3 vetvičky tymianu
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 150 ml kyslej smotany
  • 4 vajcia
  • 100 g čedaru
  • 1 strúčik cesnaku
  • hrsť vlašských orechov
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Z osolenej múky a masla vytvorte prstami mrveničku, pridajte vajce a vypracujte cesto. Zabaľte do fólie a nechajte odstáť v chladničke.
  2. Na pomúčenej doske vyvaľkajte cesto do tvaru tortovej formy s priemerom 24 cm, preložte, utlačte a popichajte vidličkou. Navrch položte papier na pečenie a zaťažte strukovinami. Pečte 10 minút pri teplote 180 °C. Potom strukoviny a papier odložte a dopekajte odokryté ešte 5 minút. Cesto nechajte vychladnúť, kým pripravíte náplň.
  3. Na panvici vyškvarte slaninu nakrájanú na kocky a nechajte vychladnúť. Vo väčšej mise zmiešajte obe smotany, vajcia, polovicu strúhaného syra, tymian, prelisovaný cesnak, nahrubo nasekané orechy, soľ, korenie a vychladnutú slaninu.
  4. Repu uvarte, ošúpte a nakrájate na tenké plátky. Na upečený korpus poukladajte jednu repu, zalejte smotanovou zmesou, poukladajte druhú repu, zasypte strúhaným syrom a pečte pri teplote 180 °C asi 25 minút.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Pohánkový tart s červenou repou: Chrumkavá slaninka a rozprávkové cestíčko
Redakcia