Polievka z červenej repy: Dobrota, po ktorej si hneď umyte zuby

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
J2: Polievka z červenej repy

Potrebujeme:

  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 150 g zeleru (1 buľva)
  • 500 g červenej repy
  • štipka mletej rasce
  • štipka mletého nového korenia
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 1 bobkový list
  • 1-2 lyžice vínneho octu
  • 4 polievkové lyžice vlašských orechov
  • 80 ml smotany na varenie
  • 4 lyžice kyslej smotany
  • soľ, mleté čierne korenie
  • repkový olej

Postup:

  1. Na oleji orestujte pokrájanú cibuľu a všetku zeleninu, na poslednú minútu pridajte rascu, nové korenie a nakoniec zalejte vývarom.
  2. Priveďte do varu, pridajte bobkový list, soľ a varte asi 30 minút, kým zelenina nebude mäkká. Polievku dochuťte korením a octom.
  3. Zatiaľ na panvici nasucho opražte orechy. Nechajte vychladnúť a nasekajte nahrubo. Z polievky odstráňte bobkový list a rozmixujte ju na pyré.
  4. Nechajte krátko povariť, odstavte a prilejte smotanu. Ak je polievka hustá, rozrieďte ju vývarom. Polievku na tanieri ozdobte kyslou smotanou a opraženými orechmi.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Polievka z červenej repy: Dobrota, po ktorej si hneď umyte zuby
Redakcia