Polievka z hlávkovej kapusty so šošovicou: Áno, to je slanina, čo v nej ešte pláva

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
J2: Polievka z hlávkovej kapusty so šošovicou

Potrebujeme:

  • 250 g hnedej šošovice
  • 2 lyžice masla
  • 1 cibuľa 
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice múky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 300 g bielej kapusty
  • 200 g prerastenej slaniny
  • soľ

Postup:

  1. Šošovicu prepláchnite a nechajte pár hodín namočenú vo vode.
  2. Vo veľkom hrnci rozohrejte maslo a na miernom ohni restujte do sklovita cibuľu nakrájanú na drobno.
  3. Pridajte cesnak nakrájaný na drobno a po minúte zasypte múkou. Zápražku orestujte do ružova a zalejte vývarom. Pridajte šošovicu, kapustu nakrájanú na prúžky, soľ a varte, kým všetko nezmäkne.
  4. Slaninu nakrájajte na hrubšie pásiky, orestujte a vmiešajte do polievky. Môžete podávať.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Polievka z hlávkovej kapusty so šošovicou: Áno, to je slanina, čo v nej ešte pláva
Redakcia