Poriadna kapustová polievka s klobásou

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Poriadna kapustová polievka s klobásou

Potrebujeme:

  • 500 g kyslej kapusty
  • 4 zemiaky
  • 300 g klobásy
  • 1 veľká cibuľa
  • 150 ml kyslej smotany
  • 2 lyžice hladkej múky
  • pol lyžičky celej rasce
  • 1 lyžica sladkej mletej červenej papriky
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • olej

Postup:

  1. Ošúpanú cibuľu nadrobno pokrájame. V hrnci rozohrejeme olej, pridáme cibuľu a podusíme dosklovita. V polovici dusenia pridáme rascu. K podusenej cibuli pridáme mletú červenú papriku, premiešame a prilejeme trochu studenej vody.
  2. Zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky. Prisypeme do hrnca a dobre premiešame.
  3. Kapustu scedíme. Ak je príliš kyslá, prepláchneme ju studenou vodou. Pokrájame ju na menšie kúsky a pridáme do polievky k zemiakom. Ochutíme soľou, korením, prilejeme studenú vodu a premiešame. Varíme asi 30 minút domäkka.
  4. V kastróliku rozpálime olej, pridáme múku a pripravíme ružovú zápražku. Vlejeme do hrnca s polievkou a poriadne premiešame, aby sa nevytvorili hrudky. Ďalej varíme.
  5. Klobásu pokrájame na tenké kolieska a v panvici zľahka opečieme. Pridáme do kapustovej polievky a krátko prehrejeme.
  6. Kapustovú polievku nakoniec podľa potreby dochutíme, rozdelíme do tanierov a ozdobíme lyžicou kyslej smotany.

Tip:

Kapustovú polievku môžete ešte vylepšiť pridaním sušených húb alebo sušených sliviek.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Poriadna kapustová polievka s klobásou