Poriadny kus mäsa: Pečené koleno s plnkou

01
Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Pečené koleno s plnkou

Potrebujeme:

  • 1 bravčové koleno
  • 1-2 rožky odvčera
  • údené mäso
  • mlieko
  • 1 vajce
  • petržlenová vňať
  • strúhanka
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

  1. Bravčové koleno dobre umyjeme, osušíme a na jednej strane rozrežeme. Kosť opatrne vyberieme a plát mäsa rozklepeme a osolíme.
  2. Rožok pokrájame a opečieme na suchej panvici do chrumkava. Dáme do misky, po vychladnutí pokropíme mliekom a necháme chvíľu odstáť.
  3. Potom pridáme prelisované strúčiky cesnaku, nadrobno pokrájané údené mäso, rozšľahané vajce a nasekanú petržlenovú vňať. Podľa chuti osolíme, okoreníme a podľa potreby zahustíme strúhankou.
  4. Rúru vyhrejeme na 190 °C. Zmes rozotrieme na plát mäsa, stočíme a previažeme kuchynskou niťou.
  5. Preložíme do zapekacej misy, podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Asi po hodine pečenia alobal odstránime a mäso dopečieme. Podávame s varenými zemiakmi a so šalátom.

Jahňacie mäso so zeleninou

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Poriadny kus mäsa: Pečené koleno s plnkou
Dobré jedlo