Potešíte nielen hladného chlapa: Domáca tlačenka

Chuťmeter:
 
5-6 kusov
 
J2: Domáca tlačenka

Potrebujeme:

  • 5 kg mäsa z kolien, hlavy, očisteného srdca, obličiek a jazyka
  • 1 kg kože
  • 1,5-3 hlávky pomletého cesnaku
  • majorán podľa chuti
  • ovar z mäsa
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Mäso, jazyk, srdce, obličky a kožu varte domäkka 2,5-3 hodiny. Mastné mäso pokrájajte na menšie kúsky, planšie na väčšie a kožu pomeľte.
  2. Vo veľkej mise zmiešajte s cesnakom, majoránom, so soľou a s mletým korením. Naplňte do tlačenkových vriec, podľa potreby dolejte ovar a dobre uzatvorte špagátom.
  3. Tlačenku vložte asi na 15 minút do vandlíka so studenou vodou, aby rôsolovitá hmota stuhla. Potom tlačenku vyberte, osušte utierkou a uložte na chladné miesto. Po stuhnutí nakrájajte a podávajte s cibuľou, octom a s chlebom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Potešíte nielen hladného chlapa: Domáca tlačenka
DOBRÉ JEDLO/ Mária ABRAHÁMOVÁ