Pozrite sa, ako sa správa kukurica v našich črevách

01
Chuťmeter:
 
 
kukurica

Kukuricu môžete vychutnávať rôznymi spôsobmi. Môže byť grilovaná, varená aj pečená. Použite čerstvú, mrazenú či konzervovanú kukuricu. Šalát s kukuricou, čiernymi fazuľami a paradajkami je výborná príloha k mäsu. Nie celá kukurica však prechádza cez tráviaci trakt strávená, telo si z nej vie zobrať živiny, ale vláknité opláštenie z kukuričných zrniečok nezlomí, v dôsledku nedostatku potrebných tráviacich enzýmov.



Celulóza je hlavnou zložkou otrúb kukuričných jadier.  Tráviaci systém produkuje enzýmy, ktoré rýchlo a ľahko rozkladajú chemické väzby škrobu, uvoľňujú molekuly cukru, ktoré prechádzajú do krvného obehu. Tieto tráviace enzýmy, však nemôžu rozbiť chemické väzby medzi molekulami celulózy. Preto otruby prechádzajú črevami neporušené.

Nestráviteľné, ale prospešné
Hoci sú kukuričné otruby nepoškodené, celulóza absorbuje vodu, ktorá udržuje vašu stolicu mäkšiu a podporuje jej pravidelnosť. Navyše objemnosť celulózy spôsobuje pocit sýtosti, čo môže pomôcť pri regulácii hmotnosti.

Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo