Pre milovníkov nátierok: Cviklová s karí vás prekvapí skvelou chuťou

Chuťmeter:
 
1 miska
 
J3: Cviklová nátierka s karí

Potrebujeme:

  • 700 g cvikly
  • 2 lyžičky korenia karí
  • 2 lyžičky kurkumy
  • 1 lyžica balzamového octu
  • 2 lyžice kokosového oleja
  • 2 cm zázvoru
  • soľ

Postup:

  1. Cviklu očistite a nakrájajte asi na centimetrové plátky. Rozprestrite na plech vystlaný papierom na pečenie, posypte koreninami, pokvapkajte balzamovým octom a nakoniec všetko dobre premiešajte s kokosovým olejom.
  2. Pečte pri 180 stupňoch domäkka, približne 35 minút. Mierne vychladnutú cviklu vložte do mixéra, pristrúhajte očistený zázvor a mixujte do hladka. Podávajte s opečenými hriankami alebo krekrami.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Pre milovníkov nátierok: Cviklová s karí vás prekvapí skvelou chuťou
DOBRÉ JEDLO/ Alex RYMŠINOVÁ