Predveďte sa ako dobrý hostiteľ: Pestré chuťovky 3x inak

Chuťmeter:
 
10 porcií
 
Pestré chuťovky

Potrebujeme:

S pestom:

  • 1 cereálna bageta
  • 2 hrste bazalky
  • 2 lyžice olivového oleja (podľa potreby)
  • 150 g vlašských orechov
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • hobliny parmezánu na ozdobenie

Postup:

  1. Bazalku rozmixujte s olejom, so soľou, s korením, orechmi a s cesnakom.
  2. Bagetu nakrájajte na kolieska, pokvapkajte olivovým olejom a vložte do rúry vyhriatej na 160 stupňov Celzia na 10 minút zapiecť.
  3. Na opečené kolieska bagety natrite pesto a ozdobte parmezánom.

So šunkou:

  • 5 plátkov fínskeho chleba
  • 10 hrubších plátkov hydinovej šunky (1 cm)
  • čerstvý syr (Lučina)
  • 100 g sterilizovanej kapie
  • mleté čierne korenie
  • petržlenová vňať

Postup:

  1. Formičkou na vykrajovanie s priemerom 4 až 5 cm vykrojte z chleba a zo šunky kolieska.
  2. Kolieska chleba natrite Lučinou, položte plátok šunky a odkvapkané tenké plátky kapie. Okoreňte a ozdobte petržlenovou vňaťou.

S figami:

  • 1 bageta maslo
  • 150 g modrého syra (niva, gorgonzola)
  • 2-3 figy

Postup:

  1. Kolieska nakrájanej bagety vložte na 10 minút do rúry vyhriatej na 160 stupňov Celzia.
  2. Po miernom vychladnutí natrite maslom, posypte nahrubo nastrúhaným syrom a navrch položte plátky figy.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Predveďte sa ako dobrý hostiteľ: Pestré chuťovky 3x inak
BÁJEČNÁ ŽENA Špeciál/ Blanka NEMČEKOVÁ