Pripravte si čili papričky: Mäsové guľky s pikantným dipom

Chuťmeter:
 
20 porcií
 
Mäsové guľky s pikantným dipom

Potrebujeme:

  • 650 g zmesi mletého morčacieho a teľacieho mäsa
  • 1 vajce
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžičky lístkov majoránu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2-3 lyžice strúhanky
  • 3 lyžice posekanej petržlenovej vňate
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Omáčka:

  • 100 g čili papričiek
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 šalotka
  • 2 lyžičky olivového oleja
  • 400 ml vody
  • 200 ml bieleho octu
  • soľ

Postup:

  1. V mise vymiešajte mleté mäso, pridajte vajce, cibuľu, majorán, pretlačené strúčiky cesnaku, petržlenovú vňať a zahustite strúhankou. Ochuťte soľou a korením.
  2. Zmes nechajte v chlade odležať asi hodinu, aby sa všetky chute spojili. Navlhčenými rukami tvarujte malé guľky a ukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pri teplote 190 stupňov Celzia pečte 20-25 minút.
  3. Na rozohriatom oleji opečte nadrobno posekané čili papričky, pridajte nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, olej, vodu, soľ a korenie. Asi po 10 minútach odstavte z ohňa a po kvapkách dochuťte octom. Vychladené podávajte k mäsovým guľkám.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Pripravte si čili papričky: Mäsové guľky s pikantným dipom
BÁJEČNÁ ŽENA Špeciál/ Blanka NEMČEKOVÁ