Avokádový sendvič s „mandlonézou“: Letná vychytávka hotová do 10 minút!

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Avokádový sendvič s „mandlonézou“

Potrebujete:

Mandlonéza:

  • 1 šálku Alpro mandľového nápoja
  • 1 lyžicu dijonskej horčice
  • kôru a šťavu z 1 citróna
  • 2 lyžičky kurkumy
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ, mleté čierne korenie

Na sendviče:

  • 4 plátky tmavého chleba
  • 1 avokádo
  • žeruchu
  • reďkovky
  • nasekanú pažítku
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Na prípravu mandlonézy v mixéri rozmixujte všetky ingrediencie okrem olivového oleja. Olej postupne prikvapkávajte. Urobte hladkú hmotu, v prípade potreby pridajte mandľový nápoj alebo olivový olej. Ochuťte soľou a korením.
  2. Plátky chleba potrite trochou mandlonézy a ozdobte ich avokádom, žeruchou, reďkovkami a nasekanou pažítkou. Podľa chuti osoľte a posypte korením.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Avokádový sendvič s „mandlonézou“: Letná vychytávka hotová do 10 minút!
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská