Maslovú rybu budete chcieť jesť už len s pestom

Chuťmeter:
 
2 porcie
 
Maslová ryba s pestom

Potrebujete:

  • 500 g maslovej ryby
  • soľ, mleté biele korenie
  • citrónovú šťavu
  • 50 g cherry paradajok
  • 4 lyžičky paradajkového pesta
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 10 g strúhaného parmezánu
  • 1 cibuľu
  • cesnakový olej

Postup:

  1. Plátky maslovej ryby osoľte, okoreňte mletým bielym korením a nechajte 10 minút odstáť na chladnom mieste. Olúpanú cibuľu nadrobno pokrájajte a spolu s plátkami cesnaku pár minút orestujte v panvici na cesnakovom oleji.
  2. Umyté, osušené cherry paradajky rozkrojte na polovicu, pridajte k cibuli, osoľte a spolu krátko opečte. Odstavte a po vychladnutí pridajte paradajkové pesto, strúhaný parmezán a premiešajte.
  3. Ochutené plátky ryby uložte do olejom potretej zapekacej misy. Na vrch ryby dajte podusenú zmes a vložte zapiecť do vyhriatej rúry na 180 °C. Zapečenú rybu pokvapkajte citrónovou šťavou. Podávajte so zemiakovou kašou a dozdobte šalátom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Maslovú rybu budete chcieť jesť už len s pestom
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská