Maslovú rybu budete chcieť jesť už len s pestom
04.07.2017
Chuťmeter:
Maslová ryba s pestom
Potrebujete:
- 500 g maslovej ryby
- soľ, mleté biele korenie
- citrónovú šťavu
- 50 g cherry paradajok
- 4 lyžičky paradajkového pesta
- 2 strúčiky cesnaku
- 10 g strúhaného parmezánu
- 1 cibuľu
- cesnakový olej
Postup:
- Plátky maslovej ryby osoľte, okoreňte mletým bielym korením a nechajte 10 minút odstáť na chladnom mieste. Olúpanú cibuľu nadrobno pokrájajte a spolu s plátkami cesnaku pár minút orestujte v panvici na cesnakovom oleji.
- Umyté, osušené cherry paradajky rozkrojte na polovicu, pridajte k cibuli, osoľte a spolu krátko opečte. Odstavte a po vychladnutí pridajte paradajkové pesto, strúhaný parmezán a premiešajte.
- Ochutené plátky ryby uložte do olejom potretej zapekacej misy. Na vrch ryby dajte podusenú zmes a vložte zapiecť do vyhriatej rúry na 180 °C. Zapečenú rybu pokvapkajte citrónovou šťavou. Podávajte so zemiakovou kašou a dozdobte šalátom.
Autor: Mária Abrahámová, Dobroslava Brunovská
Súvisiace kategórie: