Dnes to skúste po francúzsky: Ratatouille s kurčaťom

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Ratatouille s kurčaťom

Potrebujeme:

  • 1 malé kurča
  • 1 červenú papriku
  • 1 malý baklažán
  • 1 cuketu
  • 4 paradajky
  • 1 cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • niekoľko vetvičiek rozmarínu
  • sušenú bazalku
  • olivový olej
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup: 

  1. Cibuľu očistíme a nakrájame na osminky. Papriku umyjeme a nakrájame na kocky, baklažán a cuketu na hrubšie plátky. Paradajky a cesnak necháme celé. Plech na pečenie vymastíme olejom a zeleninu v ňom dobre premiešame.
  2. Kurča umyjeme a nakrájame na porcie. Uložíme ho na zeleninu kožou nahor. Osolíme, okoreníme a poukladáme vetvičky rozmarínu. Rúru predhrejeme na 180 °C a pečieme 50 až 60 minút, kým mäso nie je mäkké a zlatisté.
  3. Pred podávaním polejeme olejom. Servírujeme s opečenými novými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Dnes to skúste po francúzsky: Ratatouille s kurčaťom