Klasika s FOTOpostupom: Kurací paprikáš krok za krokom

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
FOTOpostup: Kurací paprikáš

Potrebujeme:

  • 1,4 kg kurča
  • 2 lyžice (zarovnané) mletej červenej papriky
  • 1 cibuľu
  • 2 zelené papriky
  • 2 veľké paradajky
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 250 ml kyslej smotany
  • 1 lyžicu hladkej múky
  • soľ
  • olej

Postup:

  1. Kurča umyjeme a rozdelíme na 8 porcií. Cibuľu očistíme a nadrobno nakrájame. V širokom nízkom hrnci alebo vo veľkej panvici s vysokými okrajmi rozohrejeme olej a cibuľu na ňom za občasného miešania opražíme. Hrniec odstavíme z ohňa a cibuľu posypeme mletou paprikou.
  2. Pridáme porcie mäsa, ktoré na prudkom ohni asi minútu opražíme.
  3. Znížime teplotu a pridáme paradajky a papriky nakrájané na kolieska, ktoré sme zbavili semien. Osolíme, prikryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka. Ak treba, podlievame malým množstvo vlažnej vody, aby sa mäso nepripálilo. Nemiešame, len hrncom potriasame.
  4. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho z hrnca a odložíme nabok. Zeleninový základ rozmixujeme do hladka.
  5. V malom množstve sladkej smotany rozmiešame múku a pridáme ju k rozmixovanej zelenine. Kyslú smotanu zmiešame so zvyškom sladkej a tiež ju prilejeme do hrnca.
  6. Omáčku na miernom ohni za stáleho miešania povaríme asi 5 minút. Do hrnca vrátime mäso, aby sa prehrialo.
  7. Podávame s kolienkami, haluškami alebo so slanými tvarohovými knedličkami.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Klasika s FOTOpostupom: Kurací paprikáš krok za krokom