Mleté mäso s cícerom: Dokonalá chuťová harmónia

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Mleté mäso s cícerom

Potrebujeme:

  • 2 červené cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 červené papriky
  • 2 žlté papriky
  • 600 g miešaného mletého mäsa
  • 4 lyžice oleja
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 1 lyžičku mletej sladkej papriky
  • 600 ml vývaru
  • 2 lyžice čerstvého tymianu
  • 800 ml sterilizovaného cíceru

Postup:

  1. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Ošúpaný cesnak prelisujte, papriky umyte a nakrájajte. Mäso chvíľu opekajte na oleji, pridajte cibuľu, cesnak a papriku. Osoľte, okoreňte a chvíľu poduste.
  2. Zalejte vývarom a priveďte do varu. Pridajte scedený cícer, tymian a duste na miernom ohni asi 30 minút.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
Mleté mäso s cícerom: Dokonalá chuťová harmónia
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská