Rohlíkové knedličky s bryndzou: Ako z pravej koliby

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
R:Rohlíkové knedličky s bryndzou

Potrebujeme:

  • 2-3 rohlíky z predošlého dňa
  • mlieko
  • v šupke uvarený zemiak 
  • 100 g bryndze
  • 1 cibuľa
  • 2 cibuľky
  • 1 vajce
  • soľ
  • polohrubá múka
  • olej
  • šalátové listy

Postup:

  1. Na malé kocky nakrájané rohlíky dáme do misy, pokropíme mliekom a necháme chvíľu odstáť. Potom pridáme najemno postrúhaný zemiak, vajce a polovičnú časť bryndze. Na malé kúsky nakrájanú cibuľu opečieme v panvici na oleji.
  2. Po vychladnutí ju pridáme do misy, posolíme a masu zahustíme preosiatou múkou. Pomocou dvoch lyžíc tvarujeme knedličky, ktoré rozložíme na vymastený plech. Vložíme ich do vyhriatej rúry a zapečieme.
  3. Po zapečení posypeme zvyšnou bryndzou a dozdobíme kolieskami cibuľky. Podávame na šalátových listoch.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Rohlíkové knedličky s bryndzou: Ako z pravej koliby
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská