Majú k vám prísť hostia? Naservírujte im rolovaný bôčik

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Rolovaný bôčik

Potrebujeme:

  • 5 šalotiek štvrť hrnčeka jablkového octu
  • 2 lyžice korenia garam masala
  • 1 lyžicu hnedého cukru
  • 4 cm kúsok zázvoru
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 dlhú zelenú čili papričku
  • 1 lyžičku mletej kurkumy
  • 1,5 kg bravčového bôčika (aj s kožou)

Postup:

  1. Z olúpaných šalotiek, octu, korenia garam masala, cukru, cesnaku, čili, kurkumy a z olúpaného zázvoru v mixéri pripravte pastu.
  2. Bôčik zbavte kože (tú si odložte bokom) a dôkladne potrite pastou. Odloženú kožu narežte do mriežky a obaľte ňou mäso (tak aby bolo zrolované) a obtočte ju kuchynskou niťou. Zakryte a aspoň na 30 minút dajte do chladničky (najlepšie na noc).
  3.  Potom mäso dajte do pekáča vystlaného alobalom kožou nahor. Boky alobalu zdvihnite, dajte do rúry vyhriatej na 200 °C a pečte asi 35 minút. Teplotu znížte na 150 °C a pečte ďalšie 3 hodiny. Tesne pred podávaním ešte mäso kožou nahor grilujte asi 8 minút.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Majú k vám prísť hostia? Naservírujte im rolovaný bôčik
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská