Ruské vajce: Z domácich surovín chutí najlepšie

Chuťmeter:
 
1 porcia
 
J5: Ruské vajce

Potrebujeme:

  • 5 väčších zemiakov (uvarených v šupe)
  • 2 sterilizované uhorky (nakrájané)
  • 1 uvarená mrkva (nakrájaná)
  • 1 cibuľa
  • 50 jemnej diétnej salámy
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 2 vajcia (uvarené natvrdo)
  • 50 g pražskej šunky
  • 50 g kvalitnej salámy
  • 3 lyžice sterilizovaného hrášku
  • 1 sterilizovaná uhorka
  • plátok sterilizovanej kapie
  • tatárska omáčka
  • petržlenová vňať
  • celozrnné pečivo na podávanie

Postup:

  1. Pripravte šalát: Uvarené a ošúpané zemiaky pokrájajte na malé kúsky, pridajte nakrájané uhorky, mrkvu, cibuľu nasekanú najemno a jemnú salámu nakrájanú na pásiky. Šalát premiešajte, zalejte sladkokyslým nálevom z uhoriek, vmiešajte smotanu, osoľte a okoreňte. Šalát odložte na 30 mi- nút do chladu.
  2. Do plytkej misky alebo na tanierik uložte kôpku šalátu, olúpané uvarené vajcia (môžu byť aj rozrezané), pekne poskladanú šunku, kolieska salámy, nasypte hrášok, ozdobte nakrájanou kyslou uhorkou a kúskami kapie.
  3.  Cez vajce prelejte tatársku omáčku a posypte pár lístkami petržlenovej vňate. Podávajte s celozrnným pečivom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Ruské vajce: Z domácich surovín chutí najlepšie
Blanka Nemčeková