Rybacie hody pokračujú: Pikantný pstruh s horčicovým dipom

Chuťmeter:
 
2 porcie
 
Pikantný pstruh s horčicovým dipom

Potrebujeme:

  • 2 väčšie filety zo pstruha aj s kožou
  • soľ
  • 1 lyžička masla
  • olej

Zmes na potrenie:

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička farebného korenia
  • 1 lyžica posekanej petržlenovej vňate
  • 1 lyžica posekanej pažítky
  • mleté čili (podľa chuti)
  • soľ
  • čierne mleté korenie

Na dip:

  • 240 ml kyslej smotany
  • 1 zarovnaná lyžica hrubozrnnej horčice
  • 1 lyžička práškového cukru
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

  1. Filety ryby opláchneme, osušíme a jemne osolíme. V panvici na rozohriatom oleji z oboch strán opečieme.
  2. Pripravíme zmes na potretie: V miske vymiešame olej s pretlačeným cesnakom, farebným korením, nasekanou petržlenovou vňaťou, pažítkou. Ochutíme soľou a korením a vymiešame.
  3. Pstruha preložíme do pekáča, otočíme kožou hore a potrieme pripravenou zmesou. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a asi 10 minút zapekáme.
  4. Pripravíme dip: Smotanu dobre vymiešame s hrubozrnnou horčicou, cukrom, so soľou a s korením.
  5. Pstruha podávame s opečenými zemiakmi a vychladeným dipom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Rybacie hody pokračujú: Pikantný pstruh s horčicovým dipom
DOBRÉ JEDLO