Rýchla škola varenia: Tentoraz sa naučte francúzsky mrkvový šalát

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
J5: Rýchla škola varenia

Mrkva je nenáročná plodina, patrí k najdôležitejším druhom zeleniny a pestuje sa na celom svete. Sladkú chuť má preto, že obsahuje dosť cukru. Má ho až šesť percent. Nie všetky odrody majú oranžovú farbu.

Existuje žltá, biela, tmavočervená a v Ázii dokonca tmavofialová mrkva. Ani tvar nemusí mať taký, ako ho bežne poznáte. Parížska mrkva je skorá odroda. Je malá a guľatá, tvarom sa podobá skôr na reďkovku.

Potrebujeme:

  • 500 g mladej mrkvy
  • 2 lyžičky dijonskej horčice
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1-2 lyžičky medu
  • 2 lyžice petržlenovej vňate
  • 1 šalotka
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Mrkvu očistite, umyte a na hrubo nastrúhajte. V mise zmiešajte horčicu, citrónovú šťavu, olej, med, soľ a korenie.
  2. Pridajte nastrúhanú mrkvu, petržlenovú vňať a nadrobno nakrájanú šalotku. Dobre premiešajte a odložte do chladničky do chvíle, kým budete šalát podávať. Posypte podrvenými mandľami.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Rýchla škola varenia: Tentoraz sa naučte francúzsky mrkvový šalát
db