Doma to ešte vydržíme! So zlatistými a poriadne nafúknutými langošmi s cesnakom

Chuťmeter:
 
10 kusov
 
J9: Rýchle langoše s cesnakom

Potrebujeme:

  • 2 vajcia
  • 275 g tvarohu
  • 250 g hladkej múky (+ na pomúčenie dosky)
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • soľ
  • olej (masť) na smaženie

Na podávanie:

  • pretlačený cesnak
  • strúhaný syr
  • feferónky
  • soľ
  • olej

Postup:

  1. Vajcia rozšľahajte so soľou podľa chuti, pridajte tvaroh a dobre premiešajte. Prisypte múku s kypriacim práškom, trochou soli a vypracujte cesto. 2
  2. Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske a vykrajujte z neho menšie kruhy s priemerom asi 10 cm.
  3. Langoše smažte na rozhorúčenom oleji (alebo masti). Podávajte ich potreté cesnakom zmiešaným s olejom, posypané syrom a nakrájanou feferónkou. Ak treba, dosoľte ich.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Doma to ešte vydržíme! So zlatistými a poriadne nafúknutými langošmi s cesnakom
Veronika Kollárová