Karfiolový šalát: Síce nemá farbu, zato je pestrý na vitamíny

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
S: Karfiolový šalát

Potrebujeme:

  • 500 g očisteného karfiolu
  • 200 g póru
  • 2 lyžice posekanej petržlenovej vňate
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica citrónovej šťavy

Zálievka:

  • 100 g kyslej smotany (16 %)
  • 100 g bieleho jogurtu
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžička horčice
  • 2 strúčiky pretlačeného cesnaku
  • soľ a cukor podľa chuti

Postup:

  1. Karfiol rozoberieme na ružičky, vložíme do osolenej vriacej vody a varíme do polomäkka. Uvarený karfiol prelejeme studenou vodou, scedíme a necháme vychladnúť. Smotanu, jogurt a horčicu zmiešame, pridáme cesnak, osolíme, osladíme a premiešame.
  2. Pór prekrojíme po dĺžke a pokrájame. Pripravený karfiol, pór, petržlenovú vňať, citrónovú šťavu a olej premiešame, pridáme zálievku, opäť premiešame a necháme chvíľu odležať. Šalát podávame s čerstvým pečivom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Karfiolový šalát: Síce nemá farbu, zato je pestrý na vitamíny
Blanka Nemčeková