S krémom z medvedieho cesnaku: Bryndzové krokety a slaninový crumble

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Bryndzové krokety, krém z medvedieho cesnaku a slaninový crumble

Potrebujeme:

Na krokety:

  • 200 g 100-percentnej ovčej bryndze
  • 50 g pažítky
  • 50 g celozrnného chleba
  • 4 vajcia
  • panko strúhanka na obaľovanie
  • bravčová masť na vyprážanie
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Na krém:

  • medvedí cesnak
  • 300 ml vody
  • 150 g zemiakov
  • 50 g kyslej smotany
  • 80 g masla

Na crumble:

  • 100 g prerastanej slaniny
  • 50 g panko strúhanky (nadýchaná japonská strúhanka z chleba bez kôrky)

Postup:

  1. Pripravíme krokety: Bryndzu rozmiešame so soľou, s korením a nasekanou pažítkou. Pridáme celozrnný chlieb nakrájaný na kocky. Z ochutenej bryndze urobíme guľky, ktoré obalíme najskôr v rozšľahaných vajciach a potom v strúhanke. Opekáme zo všetkých strán na rozohriatej masti.
  2. Pripravíme krém: Medvedí cesnak umyjeme, osušíme a na 15-20 minút vložíme do mrazničky, aby zmrzol. Zmrznutý cesnak vložíme do mixéra a rozmixujeme s vodou. Voda zvýrazní jeho chuť, vôňu, farbu a silu. Precedíme a odložíme do chladu. Zemiaky uvaríme a scedíme. Spolu s kyslou smotanou, maslom a so soľou rozmixujeme. Počas mixovania postupne pridávame cesnakovú vodu. Pozor, voda je veľmi aromatická!
  3. Pripravíme crumble: Slaninu pokrájame nadrobno, opečieme do zlatista a tuk precedíme. Strúhanku opečieme na suchej panvici, kým nebude pekne hnedá a chrumkavá. Strúhanku so slaninou spolu zmiešame.
  4. Krokety podávame s trochou krému a so slaninovým crumble.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
S krémom z medvedieho cesnaku: Bryndzové krokety a slaninový crumble
Dobré jedlo