Špenátová chuťovka so šunkou: Neuveríte, koľko je v nej syra

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
S: Špenátová chuťovka so šunkou

Potrebujeme:

  • 80 g čerstvého špenátu
  • 450 g zemiakov
  • 200-250 ml smotany na varenie
  • 40 g masla
  • 1 cibuľa
  • 80 g plátkov šunky
  • 5 plátkov želatíny
  • 80 g topeného syra
  • 30 g údeného tvrdého syra
  • soľ
  • mleté černe korenie
  • vegeta
  • olej

Postup:

  1. Ošúpané zemiaky nadrobno pokrájame a v osolenej vode uvaríme domäkka. Vodu zlejeme, k zemiakom pridáme zmäknuté maslo, 50 až 100 ml smotany na varenie, topený syr a dohladka vymiešame. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji. Pridáme lístky špenátu, osolíme a spolu pár minút prehrejeme. Odstavíme a necháme vychladnúť.
  2. Do zemiakovej kaše vmiešame strúhaný údený syr a vychladnutý špenát. Podľa chuti ochutíme mletým čiernym korením a vegetou. Vo zvyšnej smotane necháme napučať želatínu, ktorú po rozpustení pridáme do zemiakovej masy a zľahka premiešame.
  3. Formu na srnčí chrbát vyložíme potravinárskou fóliou. Na fóliu uložíme plátky šunky, na ktorú rozotrieme zemiakovo-špenátovú plnku. Naplnenú formu odložíme do chladu na 5 až 6 hodín stuhnúť. Podávajte nakrájané na plátky a ozdobené rukolou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Špenátová chuťovka so šunkou: Neuveríte, koľko je v nej syra
Blanka Nemčeková