Špenátové košíčky: Ideálne na piknik či jednohubka do auta

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
S: Špenátové košíčky

Potrebujeme:

  • 2 pláty štrúdľového cesta
  • 1 vajce na potretie cesta
  • 3 šalotky
  • olej
  • strúčiky cesnaku
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 150 ml crème fraîche
  • 3 vajcia
  • 100 g mozzarelly
  • 40 g balkánskeho syra
  • olivový olej
  • soľ
  • mleté černe korenie

Postup:

  1. Dva pláty štrúdľového cesta uložíme na seba a pokrájame na menšie štvorce. Cestom vyplníme jamky na plechu na mafiny a okraje cesta potrieme rozšľahaným vajcom. Olúpané šalotky nadrobno pokrájame a v panvici na oleji restujeme spolu s plátkami cesnaku. Vložíme lístky špenátu, premiešame a 2 minúty podusíme.
  2. Crème fraîche vymiešame s rozšľahanými vajcami, so soľou a s mletým čiernym korením. Pridáme nadrobno pokrájanú mozzarellu s kúskami balkánskeho syra. Masu vmiešame do duseného špenátu a spolu premiešame. Plnkou naplníme cesto vo forme, povrch pokvapkáme olivovým olejom, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 160 stupňov Celzia zapečieme.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Špenátové košíčky: Ideálne na piknik či jednohubka do auta
Blanka Nemčeková