Šalát z červenej kapusty: Tak dobrý, že ho nenecháte ani chvíľu odstáť!

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
S: Šalát z červenej kapusty

Potrebujeme:

  • pol hlávky červenej kapusty
  • 1 menší pór
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 mrkva
  • 2 lyžice olivového oleja
  • kryštálový cukor podľa chuti
  • 1 lyžička drvenej rasce
  • soľ, mleté černe korenie

Postup:

  1. Kapustu nakrájame na jemné rezance, prípadne nasekáme pomocou ručného mixéra. Pór a mrkvu očistíme. Pór nakrájame na kolieska a mrkvu postrúhame na hrubšie.
  2. Do olivového oleja roztlačíme ošúpaný cesnak, ochutíme soľou a korením podľa chuti. Cesnakový olivový olej pridáme do pokrájanej kapusty. Premiešame a osolíme, aby kapusta pustila šťavu. Pridáme pór, mrkvu, ochutíme rascou a cukrom. Necháme postáť, aby sa uvoľnila šťava.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Šalát z červenej kapusty: Tak dobrý, že ho nenecháte ani chvíľu odstáť!
Blanka Nemčeková