Máte chuť na čerstvé huby? Je čas na šampiňónové quiche s mozzarellou

Chuťmeter:
 
2 porcie
 
R: Šampiňónové quiche s mozzarellou

Potrebujeme:

Cesto:

  • 65 g polohrubej múky
  • 60 g hladkej múky 
  • 60 g masla
  • soľ
  • 1 žĺtko

Plnka:

  • 100 g čerstvých šampiňónov
  • 1 PL masla
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 vajce
  • 80 g mozzarelly
  • 30 g nastrúhaného tvrdého syra
  • 70 g kyslej smotany

Postup:

  1. Maslo zmiešame so žĺtkom, múkou, a soľou. Vypracované cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske na menšie štvorce. Cestom vyložíme dno i boky hlbších vymastených formičiek, a dno cesta popicháme vidličkou. Pokrájané šampiňóny opečieme v panvici na rozpustenom masle, posolíme , okoreníme mletým čiernym korením, a necháme vychladnúť.
  2. Do rozšľahaného vajca pridáme kyslú smotanu, nastrúhaný tvrdý syr, natrhané kúsky mozzarelly, soľ, a mleté čierne korenie. Na cesto vo formičkách dáme plnku, a uložíme opečené šampiňóny.
  3. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 C 30-40 minút. Po upečení posypeme mletým čiernym korením, a dozdobíme lístkami petržlenovej vňate.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Máte chuť na čerstvé huby? Je čas na šampiňónové quiche s mozzarellou
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská