Sezóna kyslej kapusty: Kapustovo-zemiakový nákyp

Chuťmeter:
 
pre celú rodinu
 
Sezóna kyslej kapusty: Kapustovo-zemiakový nákyp

Potrebujeme:

  • 500 g kyslej kapusty
  • 300 g zemiakov
  • 2 kusy údenej klobásy
  • 4 vajcia
  • 250 ml hustej kyslej smotany
  • 50 g údeného tvrdého syra
  • celú rascu
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • olej
  • lístky tymianu

Postup:

  1. Zemiaky umyjeme a celé uvaríme v šupke.
  2. Po vychladnutí zemiaky ošúpeme a  pokrájame na kolieska.
  3. Kyslú kapustu 5 až 7 minút podusíme v panvici na oleji. Odstavíme a necháme vychladnúť.
  4. Údenú klobásu nakrájame na kolieska. Celé vajcia rozšľaháme, zmiešame s kyslou smotanou, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
  5. Polovicu vychladnutej kapusty rozložíme do olejom vymastenej zapekacej misy a polejeme niekoľkými lyžicami vaječnej zmesi. Uložíme kolieska zemiakov, ktoré posolíme, posypeme celou rascou a polejeme niekoľkými lyžicami vaječnej zmesi.
  6. Pridáme kolieska údenej klobásy, na ktoré dáme zvyšnú kapustu a povrch prelejeme zvyšnou vaječnou zmesou. Posypeme nahrubo postrúhaným syrom, dáme do rúry vyhriatej na 180 °C a zapečieme. Po zapečení pokrájame a dozdobíme lístkami tymianu.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Sezóna kyslej kapusty: Kapustovo-zemiakový nákyp