Škola varenia: Príprava domáceho kečupu (VIDEO postup)

Chuťmeter:
 
1 flaša
 
J9: Škola varenia: Domáci kečup

Potrebujeme:

  • 1 kg zrelých paradajok
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • štipka mletého sušeného čili
  • 5 guľôčok čierneho korenia
  • 2-3 guľôčky nového korenia
  • kúsok celej škorice
  • 2 celé klinčeky
  • bobkový list
  • 80 g hnedého cukru
  • pol lyžičky soli
  • 60 ml octu (liehového alebo jablčného)
  • olej

Postup:

  1. Nakrájajte paradajky, cibuľu a cesnak.
  2. Na oleji opečte nakrájanú cibuľu a po pár minútach pridajte očistený a nakrájaný cesnak.
  3. Po chvíli pridajte štipku mletého čili, čierne a nové korenie, kúsok škorice, celé klinčeky a bobkový list.
  4. Vhoďte do hrnca paradajky, ochuťte hnedým cukrom, soľou a octom. 
  5. Pomaly a za občasného miešania varte omáčku do zhustnutia. Môže to trvať pokojne hodinu a viac. Vyberte z hrnca korenie a bobkový list, omáčku rozmixujte tyčovým mixérom.
  6. Kečup prepasírujte cez jemné sitko. Ak treba, zahustite ho ešte dlhším varením a dochuťte soľou, korením, cukrom alebo octom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Škola varenia: Príprava domáceho kečupu (VIDEO postup)
Ľuboš Mego