Skúšali ste ho už robiť s ovocím? Majonézový šalát s jablkami

Chuťmeter:
 
4-6 porcií
 
DOBRÉ JEDLO: Majonézový šalát s jablkami

Potrebujeme:

  • 1 kg stredne veľkých zemiakov
  • 7 vajec
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • štipka mletej červenej papriky
  • 1 banánová šalotka
  • 8 uhoriek v sladkokyslom náleve 
  • 300 ml majonézy
  • 1-2 červené jablká
  • soľ, mleté biele korenie

Postup:

  1. Vo veľkom hrnci v osolenej vode uvarte zemiaky. V druhom hrnci uvarte vajcia na tvrdo.
  2. Uvarené zemiaky prudko ochlaďte v studenej vode a ošúpte ich. Zemiaky pomocou krájača nakrájajte na menšie kocky. Vajcia tiež vychlaďte a ošúpte. Z dvoch vajec si nechajte celé žĺtky. Ostatné na krájači na vajcia nakrájajte na drobno.
  3. Do misky nalejte smotanu a pridajte celé žĺtky. Ponorným mixérom rozmixujte žĺtky v smotane. Pridajte horčicu, mletú papriku, soľ, korenie a krátko premixujte.
  4. Do misy k studeným zemiakom pridajte očistenú šalotku nakrájanú na drobno, nakrájané vajcia a uhorky pokrájané na drobno. Pridajte majonézu, smotanu so žĺtkami a dobre premiešajte.
  5. Do hotového šalátu primiešajte umyté a očistené jablká nakrájané na malé kocky. Ochutnajte a podľa potreby pridajte soľ a mleté biele korenie. Odložte do chladničky na niekoľko hodín, aby sa chute spojili.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Skúšali ste ho už robiť s ovocím? Majonézový šalát s jablkami
DOBRÉ JEDLO/ Dobroslava BRUNOVSKÁ
Blanka NEMČEKOVÁ